هپاتیت چیست؟ هپاتیت بیماری است که منجر به آسیب به بافت کبد انسان میشود. علل بروزهپاتیت متعدد هستند و میتوانند منجر به ایجاد هپاتیت در بدن شوند مثل ویروسها، الکل، داروها و… همچنین شدت آسیب زنندگی هپاتیت بستگی به شرایط جسمی بدن شخص و عامل ایجاد کننده آن دارد.
آگاهی از راههایی که منجر به انتقال هپاتیت میشود، در بسیاری از مواقع دلیل خوبی هستند برای اینکه بدانیم علل بروزهپاتیت چیست ومهمترین گامها در پیشگیری از هپاتیت کدام هستند؟ در ادامه دعوت میکنیم با ما همراه باشید تا بدانیم نشانه های هپاتیت چیست و چه راهکارهایی برای جلوگیری از این بیماری وجود دارد.
هپاتیت چیست؟
هپاتیت بیماری است که منجر به التهابات بافت کبد میشود. این التهابات منجر به تحریک و همچنین آسیب رساندن به بافت کبد میشوند که در نتیجه تورم و درد شدیدی به همراه خواهند داشت. یکی از دلایل ایجاد هپاتیت ویروسها هستند.
ویروس این توانایی را دارند که از شش ماه تا بیش از این مدت، هپاتیت را در بدن فعال نگه دارند. هپاتیت ویروسی این توانایی را دارد که از فردی به فرد دیگر انتقال پیدا کند. برخی از انواع هپاتیت ویروسی حتی این توانایی را دارند که از طریق روابط جنسی و تماس بین افراد نشر پیدا کنند.
علل بروز هپاتیت چیست و علائم هپاتیت کدامند؟
از علل شایعی که میتواند منجر به هپاتیت شود میتوان موارد زیر را نام برد:
- ویروسهای خاص
- مصرف الکل
- بیماری کبد چرب غیرالکلی یا به عبارت دیگر NAFLD
- هپاتیت افراد غیر الکلی یا NASH
- مصرف برخی از داروها نظیر ایزونیارید
پیشنهاد می شود جهت خرید و مشاهده انواع مکمل پروتئین کلیک کنید.
نشانه های هپاتیت چیست؟
در جواب سؤال نشانههای هپاتیت چیست؟ باید گفت هپاتیت حاد یا کوتاه مدت علائم جدی و مهمی ندارد. به همین خاطر ممکن است فرد متوجه نشود که هپاتیت دارد یا نه ولی به هر جهت برخی از دلایل شایع هپاتیت عبارتند از:
- زردی پوست و عنبیه چشم
- کاهش وزن بدون دلیل و از بین رفتن اشتها
- ادرار تیره رنگ
- مدفوع خاکستری یا رنگ پریده
پیشنهاد می شود جهت خرید و مشاهده انواع مکمل انرژی زا کلیک کنید.
اما علاوه بر این مواردی که در بالا گفته شد، موارد شدیدتری هم هستند که میتواند منجر به این بیماری شود. سایر علامتهایی که میتواند منجر به تشخیص هپاتیت شوند و به نوعی از علائم هپاتیت هستند عبارتند از:
- درد شکم
- خارش پوست
- درد مفاصل و عضلات
- دمای بالای بدن و تب شدید
- احساس بیماری و کسالت
- احساس خستگی بیش از حد
- احساس ناخوشی
همانطور که در بالا با برخی از نشانههای مهم این بیماری آشنا شدید. در ادامه این مقاله قرار است بیشتر بدانیم که سایر ابعاد هپاتیت وعلل بروزهپاتیت چیست و چه علائمی در بدن دارد. پیشنهاد می شود درباره کاربرد مکمل های بدنسازی بخوانید.
عوامل زمینه ساز ابتلا به هپاتیت چیست؟
بعضی از رفتارهایی که ناشی از بهداشت فردی است این توانایی را دارند که خطر ابتلا به هپاتیت را افزایش دهند. همانطور که گفتیم عواملی ویروسی این توانایی را دارند که از شش ماه تا بیش از این مدت هپاتیت را در بدن فعال نگه دارند.
هپاتیت ویروسی این توانایی را دارد که از فردی به فرد دیگر انتقال پیدا کند. برخی از انواع هپاتیت ویروسی حتی این توانایی را دارند که از طریق روابط جنسی و تماس بین افراد نشر پیدا کنند. پیشنهاد می شود درباره بهترین داروخانه تهران بخوانید.
اما برخی از عوامل محیطی خطرناک نیز ممکن است با گذشت زمان منجر به ایجاد بیماری هپاتیت در افراد شوند که عبارتند از:
- نوشیدن آب ناسالم
- عدم شست و شوی بهداشتی و مناسب مواد خوراکی مانند میوه، سبزیجات و …
- عدم دسترسی به سرویس بهداشتی تمیز پاکیزه نظیر دستشویی و حمام
اما برخی دیگر از رفتارها و فعالیتهای فردی هم در کنار شرایط محیطی هستند که این توانایی را دارند هپاتیت را وارد بدن کنند. ویروسها، برخی مواد شیمیایی و … از علل بروز هپاتیت محسوب میشوند که در ادامه به برخی از مهمترین رفتارهای فردی که منجر به هپاتیت میشوند خواهیم پرداخت.
- استفاده از سرنگ و اشیایی که ممکن است آغشته به ویروس هپاتیت باشد.
- برقراری روابط جنسی و تماس پرخطر نظیر استفاده نکردن از کاندوم در زمان رابطه جنسی، برقراری رابطه جنسی خشن یا داشتن چندین شریک جنسی در یک رابطه.
- کار با مواد شیمیایی سمی
- استفاده از آب تصفیه نشده
- استفاده بیش از حد از الکل در طول مدت زمانی زیاد
- مصرف داروهایی که دارای عوارض کبدی باشند.
پیشنهاد می شود جهت خرید و مشاهده انواع پودر فیبر کلیک کنید.
عوارض و خطرات هپاتیت چیست؟
هپاتیت این توانایی را دارد که سایر بیماریهای در بدن را افزایش دهد یا به سایر بیماریها تبدیل شود. فیبروز و سیروز کبدی از مهمترین و شایعترین بیماریهای کبدی هستند. البته خوشبختانه بسیاری از این بیماریهای کبدی قابل پیشگیری هستند و میتوان جلوی آنها را گرفت. هپاتیت مزمن B یا C در سلامت افراد میتواند مشکلات بسیار جدی را ایجاد کند. افرادی که این دو نوع بیماری را دارند در معرض خطرات جدیای نظیر:
- بیماری مزمن کبدی
- سیروز کبدی
- سرطان کبد
در صورت نارسایی کبدی و توقف طبیعی عملکرد کبد در بدن انسان احتمال دارد که برخی از نارساییهای ناشی از هپاتیت نیز مثل موارد زیر بروز کند:
- اختلالات خونروزی
- افزایش فشار خون در رگهای ورودی که باعث میشود فشار خون پورتال ایجاد گردد
- نارسایی کلیه
- آنسفالوپاتی کبدی که این توانایی را دارد منجر به برخی از موارد نظیر از دست دادن حافظه، احساس خستگی، کاهش تواناییهای ذهنی و… میشود.
- سرطان هپاتوسلولار که در واقع نوعی از سرطان کبد است.
- مرگ
همانطور که در بالا خواندید دانستید که علائم هپاتیت چیست و نشانه های هپاتیت چیست؟ وعلل بروز هپاتیت کدامند. پس دانستیم هپاتیت بیماری است که منجر به التهابات بافت کبد میشود. التهابات منجر به تحریک و همچنین آسیب رساندن به کبد میشود که در نتیجه تورم و درد شدیدی به همراه خواهند داشت.
بعضی از رفتارهایی که ناشتی از بهداشت فردی است این توانایی را دارند که خطر ابتلا به هپاتیت را افزایش دهند و اضافه بر این موارد خوب است بدانید که هپاتیت این توانایی را دارد که سایر بیماریهای در بدن را افزایش دهد یا به سایر بیماریها تبدیل شود.
علاوه بر این موارد هپاتیت ویروسی این توانایی را دارد که از فردی به فرد دیگر انتقال پیدا کند. امیدواریم که از این مقاله استفاده و دانش کافی را کسب کرده باشید. پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره فواید سیر را بخوانید.
سوالات متداول
هپاتیت چیست؟
هپاتیت بیماری است که منجر به آسیب به بافت کبد انسان میشود. علل بروزهپاتیت متعدد هستند و میتوانند منجر به ایجاد هپاتیت در بدن شوند مثل ویروسها، الکل، داروها و… همچنین شدت آسیب زنندگی هپاتیت بستگی به شرایط جسمی بدن شخص و عامل ایجاد کننده آن دارد علائم هپاتیت چیست؟
هپاتیت حاد یا کوتاه مدت علائم جدی و مهمی ندارد. به همین خاطر ممکن است فرد متوجه نشود که هپاتیت دارد یا نه ولی به هر جهت برخی از دلایل شایع هپاتیت عبارتند از: زردی پوست و عنبیه چشم - کاهش وزن بدون دلیل و از بین رفتن اشتها - ادرار تیره رنگ - مدفوع خاکستری یا رنگ پریده.
سلام مطلب خیلی خوبی بود
ممنون که علائم هپاتیت رو گفتید.
سلام ممنون از توجه شما.