مقالات

عوارض کراتین در افراد زیر 18 سال

به صورت کلی، بسیاری از نوجوانان علاقه‌مند به داشتن فیزیک بدنی مناسب هستند و از تکنیک‌های متنوع جهت رشد عضلات خود استفاده می‌کنند. امروزه استفاده از مکمل‌های مطمئن، روشی مناسب برای دستیابی به اندام ایده آل به حساب می‌آید. به عنوان مثال پودر کراتین بدنسازی یکی از پرطرفدارترین مکمل‌ها در این زمینه است که به تقویت عضلات کمک می‌کند.

از طرفی برخی بر این باور هستند که عوارض کراتین در افراد زیر 18 سال بسیار زیاد است. از برخی عوارض کراتین می‌توان به خستگی عضلانی، آسیب کلیوی، درد عضلانی و مشکلات گوارشی اشاره کرد. با توجه به این­که هنوز تحقیقات معتبری درباره نحوه تأثیرگذاری کراتین بر بدن نوجوانان انجام نشده، این عوارض تا حدودی احتمالی به حساب می‌آیند.

بنابراین توصیه می‌شود که نوجوانان زیر 18 سال تا حد امکان از مصرف این نوع مکمل بدن‌سازی خودداری نمایند. در صورت نیاز به مصرف مکمل ورزشی، می‌توانید مکمل‌های ورزشی جایگزین را انتخاب کرده و جهت خرید آن­ها به داروخانه‌های معتبر مراجعه کنید. داروخانه آنلاین صبا با ارائه توضیحات کامل درباره مکمل‌های بدن‌سازی، به نوجوانان کمک می‌کند تا بهترین محصول را برای خود انتخاب کنند.

مکمل کراتین چیست؟

کراتین چیست؟ نوعی پروتئین طبیعی است که داخل پوست، مو و ناخن شما وجود دارد و به عنوان مکمل بدن‌سازی در انواع داروخانه اینترنتی یافت می‌شود. استفاده از این نوع پروتئین طبیعی برای نوجوانان، در وهله اول ملزم به شناخت تمام عوارض کراتین در افراد زیر 18 سال است. این پروتئین علاوه بر محافظت از سلامتی انسان، به افزایش انرژی عضلات نیز کمک به سزایی می‌کند. همچنین ماده کراتین داخل غذاهایی مانند گوشت و ماهی وجود دارد.

مکمل کراتین در حقیقت انرژی انسان را به شکل قابل‌توجهی افزایش داده و به ترمیم عضلات بدن کمک می‌کند. بنابراین با مصرف این محصول می‌توانید، تمرینات ورزشی بیش­تری انجام داده و عملکرد بدنی خود را افزایش دهید. از مضرات کراتین در افراد زیر 18 سال می‌توان به کاهش توانایی جسمانی آن‌ها در برخی از تمرینات اشاره کرد.

 

آیا مصرف مکمل کراتین در بین نوجوانان رایج است؟

بر اساس تحقیقات حدود 17 درصد از نوجوانان از مکمل کراتین استفاده می‌کنند. عوارض کراتین در افراد زیر 18 سال به‌گونه‌ای است باعث ایجاد تغییر در برخی از حالت‌های بدن می‌شود. به عبارتی مکمل‌هایی که گواهی سلامت و تأییدیه استاندارد هستند، عوارض کم­تری برای نوجوانان به‌وجود می‌آورند. با این حال استفاده بیش از اندازه کراتین و بدون نظارت مربی بدن‌ساز، منجر به آسیب دیدن بدن افراد می‌شود.

افراد زیر 18 سال می‌توانند مکمل کراتین مصرف کنند؟

امروزه کراتین یکی از پرطرفدارترین مکمل‌ها بوده و تاکنون تحقیقات بسیاری بر روی آن انجام گرفته است. از مهم‌ترین مزایای این مکمل می‌توان به افزایش میزان استقامت بدن و بهبود عملکرد عضلات اشاره کرد. از طرفی ماده کراتین موجب افزایش میزان سنتز پروتئین داخل بدن افراد نوجوان شده و موجب جذب بهتر پروتئین‌ها می‌شود.

در مواقعی که به دنبال خرید مکمل کاربردی برای افراد زیر 18 سال هستید، مکمل کراتین را بدون نگرانی انتخاب کنید. عوارض کراتین در افراد زیر 18 سال تنها برای مواردی است که از این محصول به صورت اصولی مصرف نشود. همچنین نوجوانانی که از مشکلات قلبی، کلیوی، گوارشی و کبدی رنج می‌برند، بهتر است از مصرف کراتین خودداری کنند.

 

عوارض مکمل کراتین در افراد زیر 18 سال

 

1- آسیب رساندن به کلیه‌ها

کراتین در واقع دارای حساسیت‌های بسیار بالایی بوده و یکی از مهم‌ترین عوارض کراتین در افراد زیر 18 سال، ایجاد مشکل برای کلیه‌ها می‌باشد. مکمل کراتین در واقع سطح کراتینین خون را افزایش داده و در برخی از موارد باعث آسیب رساندن به کلیه‌ها می‌شود. بنابراین، توصیه می‌شود افرادی که دارای مشکلات کلیوی هستند، تنها با تجویز پزشک از مکمل کراتین استفاده کنند.

 

2- ریزش مو

از دیگر عوارض کراتین در افراد زیر 18 سال می‌توان به تشدید ریزش مو اشاره کرد. مصرف مکمل کراتین به افزایش هورمون دی هیدروتستوسترون کمک کرده و باعث کاهش چرخه رشد مو می‌شود. برای افرادی که مستعد ریزش مو هستند، استفاده از مکمل کراتین توصیه نمی‌شود.

 

3- افزایش وزن

مصرف مکمل کراتین به نوعی موجب احتباس آب داخل ماهیچه‌ها شده و به دنبال این امر، حجم عضلات بدن افزایش می‌یابد. افزایش وزن در این حالت تنها به معنای افزایش حجم عضلات بوده و تغییری در چربی‌های بدن ایجاد نمی‌شود.

 

4- مشکلات گوارشی

از دیگر عوارض کراتین در افراد زیر 18 سال می‌توان به ایجاد مشکلات گوارشی داخل بدن اشاره کرد. استفاده بیش از حد از مکمل کراتین باعث آسیب دیدن دستگاه گوارش بدن می‌شود. افراد زیر 18 سال بهتر است، از دوز 5 گرمی این محصول به جای دوز 10 گرمی استفاده کنند.

 

بهترین جایگزین کراتین برای افراد زیر 18 سال چیست؟

همان­طور که ذکر شد، مضرات کراتین در افراد زیر 18 سال به‌گونه‌ای است که تأثیر بسیاری بر سلامت جسمی آن­ها می‌گذارد. این افراد می‌توانند از پروتئین‌های جایگزین جهت افزایش حجم عضلات خود استفاده کنند که عبارت‌اند از:

1- مکمل‌های پروتئینی: مکمل‌های پروتئینی در حقیقت فاقد عوارض برای نوجوانان بوده و به رشد عضلات آن‌ها کمک می‌کنند. از پرطرفدارترین انواع مکمل‌های پروتئینی می‌توان به پروتئین وی اشاره کرد که موجب تأمین مواد مغذی بدن می‌شود.

2- مکمل BCAA: به منظور جلوگیری از عوارض کراتین در افراد زیر 18 سال، می‌توان مکمل‌های BCAA را انتخاب کرد. این نوع مکمل برای دوره‌های چربی سوزی سنگین و افزایش حجم مورد استفاده قرار می‌گیرد. آمینو اسیدهای موجود در این مکمل، اجزاء سازنده پروتئین‌ها را تشکیل داده و به عضله سازی کمک می‌کنند. مصرف BCAA برای ریکاوری بعد از تمرین نیز بسیار مناسب بوده و موجب ترمیم بافت عضلانی می‌شود.

3- مولتی ویتامین مینرال: مولتی‌ویتامین‌های مینرال دارای ویتامین‌ها و مواد مغذی ضروری برای بدن بوده و پیشنهاد مناسبی برای نوجوانان می‌باشد. نوجوانان زیر 18 سال در سن رشد بوده و فعالیت بیش­تری دارند. بنابراین، نیاز به ویتامین‌ها و مواد مغذی در بدن نوجوانان بیش­تر احساس می‌شود.

4- پروتئین بار: این مکمل به عنوان شکلات پروتئینی مورد مصرف قرار گرفته و به شدت برای نوجوانان زیر 18 سال توصیه می‌شود. پروتئین بار نوعی شکلات جویدنی انرژی زا است که موجب بهبود عملکرد ورزشی نیز می‌شود.

 

سخن پایانی

در نتیجه مکمل کراتین، انرژی بدن را به شکل قابل‌توجهی افزایش داده و موجب ترمیم عضلات ورزشی می‌شود. با مصرف این مکمل کاربردی می‌توانید، تمرینات بیش­تری انجام داده و حجم عضلات خود را  به راحتی افزایش دهید. اما تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف کراتین برای نوجوانان، دارای عوارض بسیار زیادی است و باعث آسیب رساندن به سلامت جسمی آن‌ها می‌شود.

برای مثال از عوارض کراتین در افراد زیر 18 سال می‌توان به خستگی عضلانی، مشکلات کلیوی، ریزش مو، آسیب‌های گوارشی و… اشاره کرد. بنابراین، بهتر است نوجوانان زیر 18 سال از مصرف کراتین خودداری کرده و مکمل‌های جایگزین مانند پروتئین وی، مولتی ویتامین و… را انتخاب نمایند. همچنین بهتر است مصرف تمام مکمل‌های ورزشی زیر نظر پزشک داروساز انجام شود.

 

سؤالات متداول

1- عوارض کراتین برای افراد زیر ۱۸ سال به چه صورت است؟

عوارض آن در افراد زیر 18 سال به صورتی است که با ایجاد اختلال در چرخه رشد، موجب تغییر حالت طبیعی بدن می‌شود.

 

2- آیا کراتین برای ورزشکاران خانم هم پیشنهاد می‌شود؟

با توجه به وزن کم­تر خانم‌ها در مقایسه با آقایان، دوز کم­تری از مکمل کراتین برای آن‌ها پیشنهاد می‌شود.

 

3- آیا قطع مصرف مکمل کراتین باعث تغییر وزن بدن می‌شود؟

پس از قطع مصرف کراتین، وزن بدن تا حدودی کاهش می‌یابد ولی حجم عضله تغییری نمی‌کند.

 

4- آیا مصرف کراتین خارج از ساعت تمرین هم توصیه می‌شود؟

به منظور افزایش اثر بخشی مکمل، بهتر است کراتین را به صورت روزانه مصرف کنید تا بافت عضلانی بهتری داشته باشید.

تحریریه داروخانه صبا

Recent Posts

بهترین زمان مصرف پروتئین وی چه موقع است؟

یکی از اصلی‌‌ترین و مهم‌ترین مواد مورد نیاز برای بدن، پروتئین است. این پروتئین‌ها سوخت…

6 ماه ago

بهترین پروتئین گیاهی برای بدنسازی

برای بدنسازان و افراد علاقمند به عضله‌سازی، مصرف پروتئین کافی از اهمیت حیاتی برخوردار است.…

7 ماه ago

بهترین غذا و مکمل برای تمرین مقاومتی

عضله نقش حیاتی در سلامت کلی ایفا می‌کند. برای به حداکثر رساندن رشد و نمو…

7 ماه ago

رژیم پروتئین چیست و چه مزایایی دارد؟

رژیم پروتئین چیست؟ رژیم پروتئین نوعی برنامه غذایی است که در آن میزان مصرف پروتئین…

7 ماه ago

راهکارهای عضله سازی سریع در خانه

عضله ‌سازی در خانه بدون نیاز به تجهیزات و امکانات باشگاه، دور از دسترس نیست.…

7 ماه ago

باورهای غلط درباره مکمل کراتین

کراتین نوعی مکمل است که ورزشکاران و بدنسازان برای انجام تمرین‌های با شدت بالا، مقاومت…

7 ماه ago