مقالات

بررسی انواع کرم ضد آفتاب بر اساس spf

همه ما احساس تابش آفتاب بر روی پوست خود را دوست داریم، اما همچنین می‌دانیم که قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید، می‌تواند خطرناک باشد. آفتاب سوختگی، پیری زودرس و سرطان پوست همگی عوارض مرتبط با اشعه ماوراءبنفش هستند. به همین دلیل است که انتخاب کرم ضد آفتاب با SPF مناسب (Sun Protection Factor) برای محافظت از پوست در عین لذت بردن از فضای باز و تابش نور خورشید، بسیار ضروری است. در این مقاله، از درک نحوه عملکرد کرم ضد آفتاب گرفته تا کشف جدیدترین محصولات و انواع کرم ضد آفتاب بر اساس spf، نگاهی عمیق خواهیم انداخت. پس با ما همراه باشید تا یاد بگیرید چگونه پوست خود را در تمام فصول سال سالم و درخشان نگهدارید.

spf چیست و مناسب‌ترین spf برای ضد آفتاب چه مقداری هست؟

Spf مخفف Sun Protection Factor و به معنی معیار سنجش محافظت از پوست در برابر تابش خورشید است. این مشخصه نشان می‌دهد که یک کرم ضد آفتاب تا چه اندازه می‌تواند از پوست در برابر تابش اشعه‌های فرابنفش محافظت کند. همان‌طور که می‌دانید، قرار گرفتن در معرض اشعه‌های فرابنفش خورشید، اصلی‌ترین دلیل آفتاب سوختگی، پیری زودرس و بروز انواع سرطان‌ پوست شناخته می‌شود. در واقع میزان Spf یک کرم ضد آفتاب به شما اطلاع می‌دهد که پس از استعمال آن در مقایسه با زمانی که پوست شما تمیز است، چه قدر می‌توانید زیر نور آفتاب بمانید، بدون اینکه دچار آفتاب سوختگی شوید. برای مثال، اگر پوست شما پس از 10 دقیقه تابش مستقیم نور خورشید قرمز و ملتهب می‌شود، یک کرم ضد آفتاب spf 15 تقریباً 150 دقیقه (10×15 دقیقه) مقاومت پوست شما در برابر خورشید را افزایش می‌دهد.

 

انتخاب انواع کرم ضد آفتاب بر اساس spf به ملاک‌های مختلفی مانند نوع پوست، زمان استعمال کرم در طول روز و ساعاتی را که خارج از منزل سپری می‌کنید، بستگی دارد. علاوه بر آن، اگر پوستی روشن یا سابقه بیماری‌های پوستی نظیر سرطان پوست دارید، ممکن است به ضد آفتابی با spf بالاتر نیاز داشته باشید. در ادامه به بررسی دقیق‌تر این موضوع خواهیم پرداخت اما در این زمینه، حتماً از پزشک خود مشورت بگیرید.

 

 

کدام کرم ضد آفتاب بهترین محافظت را دارد؟

وقتی بحث انتخاب از بین انواع کرم ضد آفتاب بر اساس spf با بهترین محافظت به میان می‌آید، ملاک‌هایی نظیر سطح spf، میزان تأثیر و ماندگاری کرم روی پوست مطرح می‌شود. به طور کلی، کرم‌های ضد آفتاب با طیف وسیع حفاظتی که حاوی فیلترهای UVA و UVB هستند، بهترین محافظت را ارائه می‌کنند. آکادمی پوست آمریکا (AAD) استفاده از ضد آفتابی را توصیه می‌کند که حداقل 30 spf داشته باشد و حدود 97% از اشعه‌های فرابنفش را مسدود کند. با اینکه spfهای بالاتر محافظت بیشتری را برای پوست فراهم می‌کنند، اما آکادمی پوست آمریکا تأکید می‌کند که هیچ کرم ضد آفتابی توانایی فیلتر 100% اشعه‌های فرابنفش را ندارد؛ بنابراین، لازم است که هر 2 ساعت یک بار در شرایط عادی و بلافاصله پس از شنا کردن یا فعالیت بدنی با تعرق بالا، ضد آفتاب روی پوست خود را تمدید کنید. علاوه بر آن، spf بالاتر لزوماً به معنای محافظت بهتر در برابر اشعه UVA نیست؛ چه بسا که استفاده از کرم ضد آفتاب نامناسب به آسیب پوست منجر می‌شود.

برخی از موثرترین کرم‌های ضد آفتاب موجود در بازار، حاوی ترکیباتی مانند زینک اکسید و تیتانیوم دی‌اکسید هستند که به طور فیزیکی مانع نفوذ اشعه‌های UVA و UVB به پوست می‌شوند. وجود سایر ترکیبات نظیر avobenzone، oxybenzone و homosalate نیز بر میزان اثر بخشی کرم ضد آفتاب می‌افزایند. با این حال، هیچ کرم ضد آفتابی 100% ایمن نیست. لازم است در کنار استفاده از کرم ضد آفتاب، باز هم تا حد امکان از قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم خورشید پرهیز کنید.

 

چگونه از پوست خود در برابر نور خورشید و اشعه های مضر آن محافظت کنیم؟

شما می‌توانید با انجام چند تکنیک ساده، برخورد اشعه‌های مضر خورشید به پوست خود را به حداقل برسانید. برای مثال:

  • در معرض تابش شدید خورشید، لباس‌های رنگ روشن، سبک و خنک بپوشید که تا جای ممکن بدن شما را تحت پوشش قرار می‌دهند. با این روش، تابش مستقیم نور خورشید به پوست انجام نمی‌گیرد.
  • استفاده از کلاه لبه پهن معروف به آفتاب‌گیر، می‌تواند به محافظت از صورت، گوش‌ها و گردن شما در برابر اشعه‌های خورشید کمک کند.
  • از سایه تردد کنید. هنگامی که خارج از منزل هستید، سعی کنید در زیر چتر، درختان یا سازه‌های دیگر به دنبال سایه باشید. این کار به طور طبیعی شما را در معرض اشعه‌های مضر کمتری قرار می‌دهد. این یعنی عبور از سایه به معنی حذف صد در صدی اثرات تابش خورشید نیست.
  • از کرم ضد آفتاب استفاده کنید. یک کرم ضد آفتاب با کیفیت با SPF حداقل 30 را بر تمام قسمت‌های در معرض آفتاب پوست بمالید. اطمینان حاصل کنید که هر 2 ساعت یک بار، یا بلافاصله پس از تعریق یا شنا، آن را تمدید ‌می‌کنید. بهتر است انواع کرم ضد آفتاب بر اساس spf را بشناسید و بهترین گزینه را متناسب با نیاز پوستی خود انتخاب کنید.
  • از رفت و آمد در ساعات اوج آفتاب پرهیز کنید. اشعه‌های خورشید بین ساعت 10 صبح تا 4 بعد از ظهر بیشترین شدت را دارند؛ بنابراین، سعی کنید در این ساعات حضور خود را در خارج از منزل محدود کنید.
  • از اثر مخرب اشعه‌های فرابنفش بر سلامتی چشم و پوست ظریف اطراف آن غافل نشوید! عینک‌های آفتابی که هم اشعه‌های UVA و هم UVB را مسدود می‌کنند، می‌توانند از چشم‌ها و پوست ظریف اطراف آن‌ها محافظت کنند.

با رعایت این نکات و پایبندی به پروتکل‌های محافظت در برابر آفتاب، می‌توانید از آفتاب سوختگی، پیری زودرس و سرطان پوست ناشی از قرار گرفتن در معرض اشعه‌های مضر خورشید جلوگیری کنید.

 

 

آیا کرم ضد آفتاب مانع از اشعه فرابنفش می‌شود؟

قطعاً همین‌طور است! کرم‌های ضد آفتاب به طور خاص برای جلوگیری از اشعه ماوراءبنفش (UV) خورشید طراحی شده‌اند. اشعه ماوراءبنفش عامل اصلی آفتاب سوختگی، پیری زودرس و سایر بیماری‌های پوستی است. کرم‌های ضد آفتاب با جذب، انعکاس یا پراکندگی اشعه ماوراءبنفش خورشید، با تمام قوای خود از نفوذ آن‌ها به پوست و ایجاد آسیب جلوگیری می‌کنند.

خوب است بدانید که دو نوع اشعه UV وجود دارد: UVA و UVB. اشعه UVA با پیری زودرس مرتبط بوده و می‌تواند به عمق پوست نفوذ کند؛ در حالی که اشعه UVB مسئول آفتاب سوختگی است و می‌تواند باعث آسیب به سطح پوست شود. کرم‌های ضد آفتابی که قدرت حفاظتی بالایی دارند، هم اشعه‌های UVA و هم UVB را فیلتر می‌کنند.

 

سخن پایانی

در پایان، مراقبت از پوست بخش مهمی از پایش تندرستی بدن بوده و محافظت از پوست در برابر نور خورشید به طور خاص، جنبه مهمی از این مراقبت محسوب می‌شود. کرم ضد آفتاب یک سپر قدرتمند در برابر اشعه‌های مضر خورشید ایجاد می‌کند و می‌تواند از آفتاب سوختگی، چروکیدگی صورت و انواع بیماری پوستی جلوگیری کند. با پیروی از نکات ذکر شده در این مقاله و انتخاب بهترین کرم ضد آفتاب از بین انواع کرم ضد آفتاب بر اساس spf، می‌توانید از حضور در فضای باز لذت ببرید و در عین حال پوست خود را ایمن و سالم نگه دارید.

به یاد داشته باشید که همیشه یک ضد آفتاب با سطح SPF مناسب همراه خود داشته باشید و آن را مطابق دستورالعمل کمپانی تولید کننده، در بازه‌های زمانی تعیین شده استفاده کنید. علاوه بر آن، جستجوی سایه، پوشیدن لباس‌های مناسب و اجتناب از قرار گرفتن در معرض آفتاب در ساعات اوج تابش آن، می‌تواند خطر آسیب‌های ناشی از نور خورشید را کاهش دهد. با در اولویت قرار دادن محافظت از پوست در برابر آفتاب، می‌توانید از تمام مزایا و لذت‌های فعالیت‌ خارج از منزل بهره‌مند شوید.

 

سوالات متداول

1- ضد آفتاب را چند ساعت یک بار تجدید کنیم؟

2 الی 4 ساعت یک بار، بهتر است ضد آفتاب خود را تجدید کنید تا همواره در بالاترین سطح حفاظت بماند.

 

2- حداقل SPF انتخابی برای ضد آفتاب چه قدر باشد؟

از بین انواع کرم ضد آفتاب بر اساس spf به سراغ ضد آفتابی بروید که حداقل SPF آن کمتر از 30 نباشد.

 

3- استفاده از ضد آفتاب برای کودکان در چه سنی ممنوعیت دارد؟

توصیه شده که برای کودکان زیر 6 ماه، از ضد آفتاب استفاده نکنید.

 

4- آیا استفاده از ضد آفتاب در روزهای ابری ضرورتی دارد؟

بله. در روزهای ابری پوست شما در معرض 80 درصد پرتوهای UV خواهد بود.

تحریریه داروخانه صبا

Recent Posts

بهترین زمان مصرف پروتئین وی چه موقع است؟

یکی از اصلی‌‌ترین و مهم‌ترین مواد مورد نیاز برای بدن، پروتئین است. این پروتئین‌ها سوخت…

6 ماه ago

بهترین پروتئین گیاهی برای بدنسازی

برای بدنسازان و افراد علاقمند به عضله‌سازی، مصرف پروتئین کافی از اهمیت حیاتی برخوردار است.…

7 ماه ago

بهترین غذا و مکمل برای تمرین مقاومتی

عضله نقش حیاتی در سلامت کلی ایفا می‌کند. برای به حداکثر رساندن رشد و نمو…

7 ماه ago

رژیم پروتئین چیست و چه مزایایی دارد؟

رژیم پروتئین چیست؟ رژیم پروتئین نوعی برنامه غذایی است که در آن میزان مصرف پروتئین…

7 ماه ago

راهکارهای عضله سازی سریع در خانه

عضله ‌سازی در خانه بدون نیاز به تجهیزات و امکانات باشگاه، دور از دسترس نیست.…

7 ماه ago

باورهای غلط درباره مکمل کراتین

کراتین نوعی مکمل است که ورزشکاران و بدنسازان برای انجام تمرین‌های با شدت بالا، مقاومت…

7 ماه ago